TUS NEDİR?

Eğer Tıp fakültesinde okuyorsanız ya da bitirmiş ve uzmanlığınızI seçmek üzere hazırlık yapıyorsanız mutlaka TUS’u duymuşsunuzdur. ‘Tıpta Uzmanlık Sınavı’ ya da yapılan son değişiklikle ‘Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’ olarak bilinen TUS, Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

Bilindiği gibi Tıp Fakültesi eğitimini tamamlamış olan herkes Pratisyen Hekim ünvanı alır ve mezun olur. Herhangi bir tıp bölümü için uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorlar, uzmanlık sınavını başarıyla geçtikten sonra tercihlerine göre Tıp Fakülteleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri veya Adli Tıp Kurumunda 3 ila 6 yıl arasında değişen sürelerde uzmanlık eğitimi alabilir ve eğitimin sonunda Uzman Doktor olabilirler.

TUS'a ne zaman çalışmaya başlamalıyız?

Ben TUS'a 4. sınıf bitirip tatilimi yaptıktan sonra başladım. 5. sınıf ve 6. sınıfta çalışmak yeterli olur.

TUS için ne yapmak gerek?

TEK KAYNAK ÇOK TEKRAR

DENEME ÇÖZMEK

SORU ÇÖZMEK

DERSANEYE GİTMEK ZORUNDA MIYIM?

Herkesin maddi durumu şu anki fahiş fiyatlar ile dersaneyi kaldıramayabilir. Ama üzülmeyin; dersaneye gitmeden disiplinli bir şekilde çalışarak bu sınavı verebilirsiniz. Size önerim ama dersaneye gitmeseniz dahi dersane kaynaklarını kullanmanız, denemelerine gitmeniz. Hangi dersanenin kaynağı olduğu önemli değil.

TUS kazanmak için okul bilgileri yeterli mi?

Kimse kimseyi kandırmasın. Okulda genellikle notlardan çalışıyoruz 😀 Dönem 1 öğrencisine mesleği ve TUS başarısı için en büyük önerim, textbook okumak olurdu. Ben çok faydasını gördüm.

Kaç saat çalışmalıyım?

Hepinize altın standart bir süre veremem, kişi kendisinin maksimum çalışabileceği süreyi bilir, bilmese de deneyim ile öğrenir. Bu yazıdan öğrenmenizi istediğim en önemli bilgi şu; haftanın her günü derse oturmalısınız. Saati ve verimliliği ancak o zaman artırabilirsiniz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here